Γνωστός bodybuilder "αρχηγός" του κυκλώματος προμήθειας και διακίνησης αναβολικών

Τα μέλη του κυκλώματος έφεραν είτε έτοιμα και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία σκευάσματα από την Κίνα, είτε πρώτες ύλες που ανακάτευαν σε παρασκευαστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης και διακινούσαν μέσω καφετέριας του Κορυδαλλού με ντελίβερι στους αθλητές του Bodybuilding.

Γνωστός bodybuilder "αρχηγός" του κυκλώματος προμήθειας και διακίνησης αναβολικών

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, 11 Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, 10 άνδρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης, που ήταν γνωστός αθλητής του Bodybuilding. Ανάμεσα στα αρχηγικά μέλη ήταν ακόμη και ο Πρόεδρος μίας εκ των πολλών Διεθνών Ομοσπονδιών Bodybuilding στην Ελλάδα, που προμήθευε αθλητές και ο ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό απ’ όπου γινόταν ντελίβερι στους αθλητές του Bodybuilding.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Πηγή: news247.gr