Κόρινθος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο παλαιοχριστιανός

Στα δικαστήρια Κορίνθου αναμένεται να βρεθεί ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Κόρινθος: Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο παλαιοχριστιανός

Στα δικαστήρια Κορίνθου αναμένεται να βρεθεί ο 45χρονος, ο οποίος διέμενε σε σπηλιές σε αγροτική περιοχή μαζί με παιδιά στην περιοχή της Κορινθίας. Ο φερόμενος ως «Παλαιχριστιανός» θα κληθεί να δώσει εξηγήσει για μη φοίτηση των παιδιών του στο σχολείο. Στον χώρο που ζούσαν κάτω από κακές συνθήκες, βρέθηκε και οπλισμός.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περι απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω από συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Η πολύτεκνη οικογένεια είχε κρύψει τα όπλα και τις σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών- πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς. Ακολούθησε επιχείρηση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Πηγή: ertnews.gr