Προβλήματα στα Τρίκαλα λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε χωριά των Τρικάλων

Προβλήματα στα Τρίκαλα λόγω της κακοκαιρίας

Ανήσυχοι είναι κάτοικοι χωριών των Τρικάλων καθώς λόγω της πολύωρης βροχής έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Πηνειού και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στις περιοχές που είχαν βρεθεί κάτω από το νερό τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Πηνειός δίπλα στο χωριό Βαλομάνδρι του Δήμου Πύλης, είναι στα όριά του, όπως μεταδίδει το trikalola.gr, αναφέροντας ότι συνεργεία της Περιφέρειας θα προσπαθήσουν με “τσάπες” να σπάσουν κάπως την ορμή του νερού, ώστε να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Ανάλογη εικόνα του Πηνειού και στη γέφυρα του Αγναντερού στα διοικητικά όρια μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Ο κίνδυνος της υπερχείλισης του Πηνειού είναι ορατός και εξαρτάται από τον όγκο του νερού που κατεβαίνει από την Καλαμπάκα, και από την κατάσταση των αναχωμάτων που δέχθηκαν πλήγματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel».

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ζητά ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών ΔΕ Μεγάλων Καλυβίων.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Κάλεσμα προς την Περιφέρεια και το Δήμο Τρικκαίων για επιφυλακή και άμεσα μέτρα για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Καλούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο Τρικκαίων να βγάλουν όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα διότι τα ποτάμια φτάνουν στα όριά τους και θα αρχίσουν να ξεχειλίζουν αν συνεχιστεί η βροχόπτωση.

Οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων και των γύρω περιοχών ανησυχούν για τον κίνδυνο νέων πλημμυρών».

Πηγή: in.gr