Έρχεται η κακοκαιρία Emil: Δείτε live την πορεία της

«Καμπανάκι» μετεωρολόγων εν όψει καταιγίδων

Έρχεται η κακοκαιρία Emil: Δείτε live την πορεία της

Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς φέρνει η κακοκαιρία Emil. Όπως τονίζεται στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29/2) έως το πρωί του Σαββάτου (2/3) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά και την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η γραμμή λαίλαπας του Emil θα φέρει πολύ νερό και μάλιστα σε επικίνδυνο όγκο, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03).

Οι δείκτες αστάθειας θα είναι αρκετά ανεβασμένοι, ωστόσο σε τοπικά επίπεδα υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και 8 μποφόρ ενώ σύμφωνα με τον κύριο Καλλιάνο, μπαίνουμε σε ένα διάστημα συνεχών βροχοσυστημάτων επισημαίνοντας πως «έρχεται ο χειμώνας λίγο πιο αργά».

Πηγή: in.gr