Θεσσαλονίκη: Σημαία της Ελλάδας με αίματα... (pics)

Σε ένα από τα κάγκελα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, αναρτήθηκε η ελληνική σημαία με κόκκινες κηλίδες και αποτυπώματα ματωμένων χεριών

Θεσσαλονίκη: Σημαία της Ελλάδας με αίματα... (pics)

Στους δρόμους και το βράδυ με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, όπου 57 επιβάτες αμαξοστοιχίας βρήκαν τραγικό θάνατο, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης με το αίτημα «να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι».

Σύμφωνα με το voria.gr, εργαζόμενοι, φοιτητές, επιζήσαντες της τραγωδίας, μπροστά από την κεντρική είσοδο του Σταθμού, απαίτησαν «δικαιοσύνη τώρα» και συμβολικά, σε ένα από τα κάγκελα έξω από τον σταθμό, ανάρτησαν μια ελληνική σημαία με κόκκινες κηλίδες και αποτυπώματα ματωμένων χεριών. Διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά μέσα στον σταθμό των τρένων και κόλλησαν 57 χαρτάκια με τη χαρακτηριστική πια φράση «πάρε με όταν φτάσεις».

«Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους», έγραφε ένα από τα κεντρικά πανό, με τους συμμετέχοντες, μετά τις ομιλίες, να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.