Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, περιμένοντας νέο συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα

Οι αγρότες της Θεσσαλίας παραμένουν στα μπλόκα , διαδηλώνουν για αναθεώρηση της ΚΑΠ και αναμένουν νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν νέες συσκέψεις των αγροτών ανά περιοχή. Οι αγρότες αποφάσισαν τελικά ότι δεν θα φύγουν από τα μπλόκα, αλλά θα περιμένουν με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ.

Θα συνεχίσουν πάντως με συμβολικούς κυρίως αποκλεισμούς δρόμων. Και αυτό καθώς θεωρούν ότι το μεγαλύτερο κέρδος των εφετινών κινητοποιήσεων ήταν ότι η κοινή γνώμη στάθηκε στο πλευρό τους και ακούστηκαν τα αιτήματα τους.

Επόμενη μεγάλη μάχη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, θα δοθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ.

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέες διαδηλώσεις. Και στη Θεσσαλία οι αγρότες έχουν αποφασίσει ότι θα μπουν με τα τρακτέρ σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

“Τα αιτήματα μας ακούστηκαν σε όλο το λαό και τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος” δήλωσε χαρακτηριστικά στο NEWS 24/7 ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλλας, από το μπλόκο του Ε65 της Καρδίτσας.

“Η απάντηση και στον πρωθυπουργό, που είπε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις είναι αυτή: Δυναμώνουμε τα μπλόκα και συνεχίζουμε τον αγώνα”, πρόσθεσε ο κ. Τζέλλας.

Δεν έκρυψε μάλιστα τη συγκίνηση του για την ένθερμη υποδοχή και υποστήριξη από τους πολίτες της Αθήνας στη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα.

Ανέφερε ότι στο συλλαλητήριο βρέθηκαν συνολικά πάνω από 15.000 κόσμου, εκ των οποίων περίπου 7.000 ήταν οι αγρότες. Ενώ σχολίασε με νόημα: “Δεν ασχολήθηκε ο κόσμος με επεισόδια αλλά με τα προβλήματα. Είναι δίπλα μας και στηρίζουν τα αιτήματα μας”.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες της Θεσσαλίας αναμένουν μέχρι την Κυριακή επιβεβαίωση από το Μαξίμου για νέο ραντεβού με τον κ.Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι μία νέα συνάντηση να πραγματοποιηθεί, ενδεχομένως μάλιστα στη Λάρισα, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου. Σε αυτή τη συνάντηση βέβαια θα τεθούν τα ειδικότερα θέματα του πρωτογενούς τομέα στις περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel, με τους αγρότες να θέτουν και ζητήματα υποδομών.

Σημειωτέον ότι αναστάτωση στον κάμπο δημιούργησαν δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα στο Περιφερειακό Προσυνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Φεβρουαρίου, ότι αντί του φράγματος της Σκοπιάς, στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για το 2024, μπήκε το mall της Βουλιαγμένης.

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα έχει μάλιστα καταθέσει στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Πηγή: news247.gr