Αγρότες: Κλιμάκωση στα μπλόκα της Θεσσαλίας

Ποιοι αγρότες μένουν στα μπλόκα και ποιοι επιστρέφουν μετά το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αγρότες: Κλιμάκωση στα μπλόκα της Θεσσαλίας

Οι αγρότες έφυγαν από την Αθήνα, μετά το παναγροτικό συλλαλητήριο, με κάποιους από αυτούς να επιστρέφουν στα μπλόκα και να δηλώνουν ανυποχώρητοι και κάποιους να επιστρέφουν στα χωράφια τους.

Οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους λαμβάνονται στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούν οι αγρότες όλης της χώρας, με τους Θεσσαλούς να αποφασίζουν κλιμάκωση, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Έτσι, λοιπόν, παραμένουν στον κόμβο του Πλατύκαμπου και συνεχίζουν με παράλληλες δράσεις σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα μπλόκα.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, το οποίο το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ.

«Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Αναμένεται νέο ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες της Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Από την άλλη πλευρά, στη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους εν αναμονή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης. Έτσι, λοιπόν, αποχώρησαν από τα μπλόκα οι Σερραίοι αγρότες και διαμηνύουν ότι «ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή».

Ενδέχεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει μία Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Διαμαρτυρία μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

Στο μεταξύ, βαδίζοντας στα χνάρια των αγροτών, οι μελισσοκόμοι από όλη σχεδόν τη χώρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Αιτήματά τους, μεταξύ άλλων, οι παράνομες ελληνοποιήσεις αλλά και το κόστος παραγωγής που έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Οι μελισσοκόμοι τοποθέτησαν άδειες κυψέλες μπροστά από τη Βουλή θέλοντας να δείξουν ότι τα μελίσσια τους αφανίζονται, η παραγωγή μελιού μειώνεται και είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξή τους.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.

«Δέσμευση προσωπική αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού θα είμαστε αμείλικτοι στους ελέγχους στα θέματα ελληνοποιήσεων είναι κάτι που μας αφορά. Ήδη το νομοσχέδιο που θα περάσει την επόμενη εβδομάδα δημιουργεί ουσιαστικά ένα κυρωτικό πλαίσιο εξαιρετικά αυστηρότερο» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πηγή: news247.gr