Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα (vid)

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων, οι νέες συνελεύσεις των αγροτών μετά την «κάθοδο» στην Αθήνα και η στάση της κυβέρνησης 

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα (vid)

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως αυτό της ελληνοποίησης μελιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλατεία Συντάγματος θα δώσουν το «παρών» στο πλαίσιο της κινητοποίησης περίπου 30 φορτηγά μελισσοκόμων. Λίγο μετά τις 9 το πρωί άρχισαν να εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας.

Oπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, Γιώργος Σεντεμέντες ο κλάδος ζητεί να μπει φρένο στις ελληνοποιήσεις με διαχωρισμό των εισαγόμενων από τα ελληνικά μέλια.

Διεκδικούν ακόμη παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο και τροποποίηση της πυροσβεστικής διάταξης που, σύμφωνα με τον κ. Σεντεμέντε, απαγορεύει την είσοδο των μελισσοκόμων στα δάση.

Αποφασίζουν οι αγρότες στα μπλόκα

Την ίδια στιγμή, σήμερα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγροτών, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Χθες σημειώθηκαν νέοι συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ θεωρείται βέβαιο πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου, με το σενάριο νεας «καθόδου» στην Αθήνα να βρίσκεται στο τραπέζι.