ΣΥΡΙΖΑ: Ανακαλούν την… ανάκληση της επιστολής – Παραμένει αναρτημένο το ερωτηματολόγιο

«Η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου» ανέφεραν πηγές του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακαλούν την… ανάκληση της επιστολής – Παραμένει αναρτημένο το ερωτηματολόγιο

Παρά τα βήματα εκτόνωσης που έγιναν σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι που εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, οι ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των δύο διαδοχικών, επεισοδιακών συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας φαίνεται πως παραμένουν.

Πηγές του κόμματος ανέφεραν πως μόνο ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και απορρίφθηκε από όλους στην Π.Γ.». Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε έντοντους κραδασμούς τις περασμένες μέρες, «παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μετά την ταραχώδη και πολύωρη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στα μέλη της Π.Γ.

Θέλοντας όπως σημείωσαν, να «αποκαταστήσουν την αλήθεια», πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρθηκαν στο «διακύβευμα» της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας, διευκρινίζοντας πως αυτό ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο των μελών της Π.Γ. ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

Όπως ανέφεραν, «η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο».