Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος για την Αθήνα

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (20/2) ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών για την Αθήνα από το Κάστρο Βοιωτίας.

Αγρότες: Ξεκίνησε η κάθοδος για την Αθήνα

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί η «κάθοδος» των αγροτών από το κάστρο Βοιωτίας προς την Αθήνα, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κυκλοφοριακού «βραχυκυκλώματος».

Στόχος είναι στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Περίπου 150 τρακτέρ, δεκάδες πούλμαν και 5.000 αγρότες αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το κλεινόν άστυ, ζητώντας να ικανοποιεί το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου, την ώρα, όμως, που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως αυτό δεν είναι εφικτό.

«Η ώρα της Αθήνας έφτασε και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, από αυτά που δεν έχουν ξαναγίνει» λένε αγρότες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι οποίοι φόρτωσαν τρακτέρ σε νταλίκες για να φτάσουν στην Αθήνα.

«Είναι δικαίωμά μας να διαμαρτυρηθούμε στην πρωτεύουσα της χώρας μας, ώστε να παραμείνουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας» έλεγαν αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (19/2) με 80 τρακτέρ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κατέφθαναν στο Κάστρο.

Πηγή: cnn.gr