«Παράνομο στοίχημα και στημένα ματς ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Μακρή στη Βούλα»

«Είχε συγκεκριμένους πελάτες με μεγάλη επιφάνεια και πάθος με τον τζόγο και τα χρήματα που διακινούσε ήταν πολλά...»

«Παράνομο στοίχημα και στημένα ματς ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Μακρή στη Βούλα»

Στο παράνομο στοίχημα και σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου έχει στρέψει η ΕΛ.ΑΣ την έρευνά της για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματίας Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Αυτά αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Real News.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα:

«Στον σκοτεινό χώρο του παρανόμου διαδικτυακού στοιχήματος και των στημένων αγώνων έχουν στρέψει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε έξι φορές έξω από το σπίτι του στην Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από όλες τις πλευρές και από ανθρώπους που γνώριζαν το θύμα, εκτός από την εταιρία security, στην οποία ήταν ιδρυτικό στέλεχος,ο 46χρονος έπαιζε μεγάλα χρηματικά ποσά πολλών φανατικών παικτών από την Αττική και την Μύκονο, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα παράνομου στοιχήματος, η οποία έχει έδρα σε χώρα του εξωτερικού, πιθανότατα στην Ασία, η οποία μάλιστα – σύμφωνα με άλλες πληροφορίες- ανήκε στον ίδιο.

Όπως αναφέρουν πηγές από άτομα που είχαν επαφές και σχέσεις με τον Γιάννη Μακρή, ο υπερβολικός πλούτος και η πολυτελής ζωή του, η οποία ήταν εμφανέστατη από τις εξόδους και τις διακοπές του, μέχρι και τα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε, δεν προέρχονταν από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας που είχε ιδρύσει μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα το 2015, με στοιχήματα κυρίως σε αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και με τεράστιες αποδόσεις σε κάποιες περιπτώσεις που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχαν «εγγυήσεις» ότι ήταν «στημένοι» και φυσικά τα ποσά των στοιχημάτων πολλαπλασιάζονταν.

«Προστριβές»

Μιλώντας στην Realnews, με την προϋπόθεση ανωνυμίας, επιχειρηματίας των νοτίων προαστίων, που γνώριζε καλά τον 46χρονο, έκανε λόγο για στοιχήματα που ξεκινούσαν από 20.000 ευρώ και σε κάποια περίπτωση έφταναν το ποσό των 200.000 ευρώ. «Είχε συγκεκριμένους πελάτες με μεγάλη επιφάνεια και πάθος με τον τζόγο και τα χρήματα που διακινούσε ήταν πολλά», αναφέρει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και συμπληρώνει ένα στοιχείο που διασταυρώνεται με πληροφορίες που ήδη έχει στη διάθεση της και η Ασφάλεια Αττικής.

«Υπήρξαν όμως κάποιες περιπτώσεις που συζητήθηκαν έντονα στον κύκλο των παικτών του παρανόμου στοιχήματος, ότι δηλαδή ο μακαρίτης δεν πλήρωσε κερδισμένους πελάτες και όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκαν προστριβές». Ακριβώς τέτοιου είδους διαφορές οικονομικών συναλλαγών προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, θεωρώντας πιθανό μια τέτοια «κόντρα» να κατέληξε στην ενέδρα θανάτου στη Βούλα.

Παράλληλα εξετάζουν και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρίας του στην Μύκονο, και αυτό γιατί ήδη γνωρίζουν από άλλες υποθέσεις συμπλοκών ή και δολοφονιών μεταξύ «νονών», ότι η ανάθεση φύλαξης των επιχειρήσεων της Μυκόνου σε εταιρίες security ελέγχεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της από συγκεκριμένους «βαρόνους» της αθηναϊκής νύχτας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σχεδόν αποκλειστικά στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων του νησιού».