Διάγγελμα Μπάιντεν: «Συνέπεια των τραμπούκων του Πούτιν ο θάνατος Ναβάλνι»

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Συνέπεια των τραμπούκων του Πούτιν ο θάνατος Ναβάλνι»

Διάγγελμα για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, έβγαλε την Παρασκευή (16/2) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «δεν ήταν έκπληκτος» αλλά «εξοργισμένος» με τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ήταν συνέπεια κάτι που έκαναν ο Πούτιν και οι τραμπούκοι του», είπε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, αφού οι Ρώσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι πέθανε, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο Μπάιντεν επαίνεσε τη γενναιότητα του Ναβάλνι, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είχε ζήσει στο εξωτερικό εξόριστος αφού τον δηλητηρίασαν το 2020 αλλά δεν το έκανε. «Ήταν τόσα πολλά πράγματα που δεν ήταν ο Πούτιν: ήταν γενναίος, αφοσιωμένος και πίστευε ότι μια Ρωσία για όλους ήταν μια Ρωσία για την οποία "άξιζε να παλέψεις". Μην απατάσθε, o Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι. Ο Θεός να ευλογεί τον Αλεξέι Ναβάλνι, το κουράγιο του δεν θα ξεχαστεί».

Σημείωσε ακόμα ότι αυτή είναι η ώρα για «μεγαλύτερη ενότητα» μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ να σταθούν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τις «απελπισμένες προσπάθειες του Ρώσου προέδρου να εξαλείψει κάθε αντίθεση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε επίσης τα συλλυπητήριά του στο επιτελείο του Ναβάλνι και την οικογένειά του.