Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα 

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η 30χρονη μητέρα.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα 

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η 30χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το μόλις 11 μηνών μωράκι της, πετώντας το στον ποταμό Αλιάκμονα, στην Ημαθία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία με δόλο με μειωμένο καταλογισμό, ενώ η ίδια θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου βρίσκεται μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

Στην απολογία της η 30χρονη έδωσε αντιφατικές έως και παραληρηματικές εξηγήσεις, λέγοντας από τη μία πως πέταξε το κοριτσάκι στο φράγμα και από την άλλη ότι το μωρό είναι ζωντανό, καθώς -όπως υποστήριξε- ο πατέρας του ήταν εκεί και το έσωσε, αλλά δεν το παρουσιάζουν για να το δώσουν στην πραγματική του μητέρα.

Το χρονικό

Η μητέρα του παιδιού, αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα πάνω από 10 φορές, ενώ λίγο πριν το έγκλημα είχε πάψει να λαμβάνει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησε ένα κοριτσάκι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, έφυγε από το σπίτι των γονέων της που ζούσε μαζί τους, στον Σταυρό Ημαθίας, μαζί με το παιδί της. Επέστρεψε Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς χωρίς το μωρό της και στις επίμονες ερωτήσεις των γονέων της, δεν έδινε σαφείς απαντήσεις.

Εκείνοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν την Αστυνομία, όπου εξήγησαν πλήρως την κατάσταση της κόρης τους και η 29χρονη προσήχθη στην Ασφάλεια Βέροιας όπου εξεταζόμενη ομολόγησε την πράξη της και συνελήφθη για την ανθρωποκτονία σε βάρος του παιδιού της.

Η ίδια το είχε μεταφέρει στην περιοχή του φράγματος του Αλιάκμονα όπου το έριξε στο ποτάμι και το έπνιξε. Ύστερα από επίμονες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του μωρού να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού, το βράδυ προς ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και ανασύρθηκε, ενώ θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.

Πηγή: news247.gr