Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: Κατατέθηκε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας - Τρεις ενστάσεις

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατετέθηκε στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: Κατατέθηκε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας - Τρεις ενστάσεις

Κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, με την ψηφοφορία να αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη (15/02).

Στην ονομαστική ψηφοφορία (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους “Σπαρτιάτες”) προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων.

Επίσης, τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση που αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια θα αποτελέσει ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο που θα διευκολύνει και την ερμηνεία του νόμου, στο μέλλον, όποτε χρειαστεί, από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο.

Πηγή: news247.gr