H αστυνομία πρόλαβε νέο μαφιόζικο χτύπημα

Σε κάθε κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης και όπλων στα Κάτω Πατήσια.

H αστυνομία πρόλαβε νέο μαφιόζικο χτύπημα

Σε κάθε κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης και όπλων στα Κάτω Πατήσια, και τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα.

Την άκρη του νήματος στις σχέσεις του πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με καταδικασμένους ποινικούς και τη Greek Mafia ψάχνουν οι αρχές. Οι τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, σε συνδυασμό με το οπλοστάσιο που βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια, οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση, ότι ίσως σχεδίαζαν κάποιο ηχηρό χτύπημα.

Χθες οδηγήθηκε στη φυλακή το πρώην μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», στο οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Για το ίδιο αδίκημα, ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, ενώ σε βάρος του 4ου κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Oι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετηθεί σε διοικητικές θέσεις και όχι σε επιχειρησιακές μονάδες. Εξετάζονται τα κινητά τους τηλέφωνα με στόχο να εντοπιστούν στοιχεία που θα διευκολύνουν τις έρευνες. Επίσης εξετάζονται οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην μέλους της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο ίδιος κρυβόταν για τέσσερις μήνες στη Θεσσαλία, καθώς φοβόταν ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης από αντίπαλη συμμορία, καθώς είχε στενές σχέσεις με το «Ράμπο», Β. Ρουμπέτη.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόλαβαν μαφιόζικο χτύπημα, ενώ είναι άγνωστος ακόμα ο στόχος της ομάδας των τεσσάρων και ερευνάται η εμπλοκή τους στο σαμποτάζ του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.