Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου την Κυριακή στο Σύνταγμα

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου την Κυριακή στο Σύνταγμα

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή (11/2) στις 3 το μεσημέρι, απευθύνει η «Εστία Πατερικών Μελετών».

Με την επίσημη Εκκλησία να έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις, η μη κερδοσκοπική εταιρεία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης "γάμου" και υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Θα συμμετέχουν και οι «Σπαρτιάτες»

Η Εστία δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ενωμένοι και με ελπίδα στον Θεό, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων εργάζονται ανύστακτα και αδίστακτα ενάντια στην πίστη και τις αξίες του λαού μας».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι ακόλουθοι φορείς: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ.), Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογενείας, “Μαμά, Μπαμπάς και παιδιά”, Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Άγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού”, Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, Ορθόδοξος Ιεραποστολική Αδελφότης «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Ορθόδοξος Σύλλογος “Άγιος Σάββας’’, Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία (Ε.Ο.Ν.), ΙΝΚΑ Πειραιά.

Να σημειωθεί, ότι το κόμμα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «παρών», στη διαδήλωση.

Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα να συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου ετοιμάζει και η Μητρόπολη Πατρών με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, καλώντας τους πιστούς στην «προσευχή της Κυριακής». Με αφίσες καλούνται οι πιστοί στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, την Κυριακή στις 18.00 στην «προσευχή για την οικογένεια» στην οποία ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών.