Μάνδρα: Στα ίχνη των δραστών η ΕΛΑΣ - Τα στοιχεία που εξετάζουν

Το δρομολόγιο της εκτέλεσης ακολουθούν οι Αρχές για να βρουν τους δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά.

Μάνδρα: Στα ίχνη των δραστών η ΕΛΑΣ - Τα στοιχεία που εξετάζουν

Στα ίχνη των δολοφόνων του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ, που από το χθες το βράδυ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι εκτελεστές μετά το μαφιόζικο χτύπημα της Μάνδρας.

Το Tμήμα Aνθρωποκτονιών της Aσφάλειας Αττικής έχει μαζέψει αρκετά κομμάτια του «παζλ» της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία.

Εκεί που εστιάζουν σε πρώτη φάση, είναι το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης με στόχο να καταφέρουν να βρουν τις κινήσεις τους όχι μόνο την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και από προηγούμενες «πρόβες» που ενδεχομένως να έκαναν με ακάλυπτα τα διακριτικά τους.

Οι Αρχές έχουν ήδη πάρει το διαθέσιμο υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας της κατοικίας του επιχειρηματία, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σημείο όπου του έστησαν καρτέρι. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές κάμερες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, ωστόσο, έχουν ήδη συλλέξει οπτικό υλικό με την προσδοκία ότι θα εντοπίσουν στοιχεία για το δρομολόγιο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες που χρησιμοποίησαν μία μοτοσικλέτα για την αποστολή τους, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς, υπάρχουν μαρτυρίες για την ύποπτη κίνηση ενός μαύρου οχήματος, λίγη ώρα πριν τη δολοφονία.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά βρίσκονται οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, όπου και βρέθηκε απανθρακωμένο το θύμα μέσα στο ΙΧ του. Μάλιστα, άνδρες των εγκληματολογικών ερευνών βρέθηκαν και σήμερα στο σημείο, καθώς χρειάστηκαν να γίνουν έρευνες και με το φως της ημέρας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να μην έγιναν ορατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Το καλά μελετημένο σχέδιο

Από εκεί και πέρα, σε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο δολοφονίας, που οι δράστες είχαν φροντίσει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία, βρέθηκαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, που ερευνούν τη μαφιόζικη εκτέλεση .

Οι εκτελεστές ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα έμενε κανένα στοιχείο πίσω τους, που δεν δίστασαν να πετάξουν το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε και το θύμα, και αμέσως μετά να βάλουν φωτιά. Μόνο η κάνη του πολεμικού τυφεκίου μπορούσε να ξεχωρίσει, ενώ όλο το υπόλοιπο όχημα μετατράπηκε σε ένα μεταλλικό κουφάρι.

Μάλιστα, κανείς δεν αποκλείει για λόγους παραδειγματισμού και για άλλα άτομα με τα οποία μπορεί να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, οι δράστες να επέλεξαν να αφήσουν μέσα στο όχημα το όπλο της εκτέλεσης, καθώς έτσι στέλνουν και μήνυμα, σε επόμενους στόχους.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στο παρελθόν του επιχειρηματία και κυρίως στις συναναστροφές του με αλλοδαπούς το κίνητρο της δολοφονίας, ενώ θα ξεψαχνίσουν τις σχέσεις του με Αλβανούς, ενώ έχουν ξεκινήσει να ερευνούν εάν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλοκή στη γειτονική χώρα με κυκλώματα και με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την υπόθεση θα «ξεκλειδώσουν» με τις καταθέσεις από τον περίγυρό του θύματος, αλλά κυρίως από την ανάλυση που θα ζητήσουν την Πέμπτη (8/2) από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να αντλήσουν στοιχεία για τις επαφές και τις συνομιλίες του.

Σοβαρή ποινική εμπλοκή με τις ελληνικές Αρχές, ο 59χρονος δεν είχε ποτέ, παρά το γεγονός ότι οι συναναστροφές του και κάποιες φορές ο επιχειρηματικός του κύκλος προβλημάτιζαν.

Πηγή: cnn.gr