Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (08/02), στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή που οι καταλήψεις συνεχίζονται.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να συμπορευτούν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

24ωρη απεργία ανακοίνωσε και Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού που στηρίζει με τη σειρά της το κάλεσμα στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού, αναφέρει πως αύριο κηρύσσει και η ίδια 24ωρη απεργία προκειμένου να στηρίξει τους φοιτητές ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μάλιστα τονίζει πως «το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας».

Πηγή: news247.gr