Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν νηπιαγωγείο στη Ράφα

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα νηπιαγωγείο στη Ράφα.

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν νηπιαγωγείο στη Ράφα

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα νηπιαγωγείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι άνθρωποι ανατολικά της Ράφα τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο κορίτσια, σκοτώθηκαν στην επίθεση και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, αναφέρει το Wafa επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Όπως μετέδωσε ο Tareq Abu Azzoum του Al Jazeera, οι ισραηλινές επιθέσεις στη συνοικία Al-Salam, ανατολικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν ενταθεί καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι το Ισραήλ θα επεκτείνει την χερσαία εισβολή του στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο σε συνθήκες υπερπληθυσμού.

Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν κάκιστες ανθρωπιστικές συνθήκες στη Ράφα με πολύ μεγάλη έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού. Αυτή είναι η «ασφαλής ζώνη» που έχουν καταφύγει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γάζας. Οι άνθρωποι ζουν σε αυτοσχέδια καταφύγια. Κάποιοι από αυτούς ζουν στην ύπαιθρο, ειδικά εκείνοι που έφτασαν πρόσφατα από το Χαν Γιουνίς, τρέχοντας να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων.

Οι άνθρωποι αγωνίζονται να έχουν ιατρική περίθαλψη. Τα νοσοκομεία εργάζονται πέρα από τις δυνατότητές τους. Υπάρχει συνεχής ιατρική πίεση σε αυτές τις εγκαταστάσεις λόγω των ευρείας κλίμακας επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο νότο, των τραυματισμών που φτάνουν από το Χαν Γιουνίς στη Ράφα και του αυξανόμενου αριθμού των εκκενωμένων σε αυτή την πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν επίσης από οξεία επισιτιστική ανασφάλεια λόγω της πολύ περιορισμένης ποσότητας ανθρωπιστικών προμηθειών που παραδίδονται στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα λόγω των ισραηλινών περιορισμών.

Πηγή: in.gr