«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Πού θα επικεντρωθεί η έρευνα για τον Πολυχρονόπουλο

Έρευνα από το “μηδέν” όπου θα αναζητηθούν όλα τα στοιχεία, τα οποία επαληθεύουν ή αναιρούν το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος ξεκινούν οι εισαγγελικές αρχές αναφορικά με τον “Άλλο Άνθρωπο”.

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Πού θα επικεντρωθεί η έρευνα για τον Πολυχρονόπουλο

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αφού εξέτασε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης από παράνομη δραστηριότητα και της συνέργειας στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ωστόσο, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Ασφαλείας, που χρεώθηκε την έρευνα, αναμένεται να εξετάσει εκ νέου τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα, ζητώντας κινήσεις λογαριασμών από πιστωτικά ιδρύματα αλλά και από στοιχηματικές εταιρίες.

Άλλωστε, το βασικό στοιχείο που έθεσε στο μικροσκοπικό των αρχών τόσο για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και συγγενικά του πρόσωπα, είναι οι κινήσεις λογαριασμών που διατηρούσαν στο όνομά τους, όπου εισέρχονται και εξέρχονται μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ένα εκατομμύριο σε λογαριασμούς

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, το συνολικό ποσό που φαίνεται να έχει κατατεθεί στους επίμαχους λογαριασμούς, ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο, ενώ περισσότερα από τα μισά φέρονται να κατατίθενται σε λογαριασμού στοιχηματικών εταιριών, δίχως να διευκρινίζεται η μετέπειτα πορεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις θέσεις τους, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί αφού οι εισαγγελικές αρχές κατορθώσουν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να βγει ένα επαρκές συμπέρασμα για την πορεία των χρημάτων.

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι του Κ. Πολυχρονόπουλου

Ακολούθησε ανακοίνωση, δια των συνηγόρων του, όπου έλεγε ότι “ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του ‘Άλλου Ανθρώπου’”.

“Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε ‘παπάκι’ καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του ‘Άλλου Ανθρώπου’, εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν”, αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία”.

Πηγή: news247.gr