Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο 50χονος που βίαζε την θετή του κόρη

Ποινή κάθειρξης 15 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 50χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε για περισσότερα από δύο χρόνια την θετή ανήλικη κόρη του.

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο 50χονος που βίαζε την θετή του κόρη

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 50χρονο και πλέον επιστρέφει και πάλι στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι η καταγγελία έγινε για εκδικητικούς λόγους.

Απαντώντας στις ερωτήσεις για τα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που φέρεται να έστελνε στην παθούσα μέσω κινητού τηλεφώνου, ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ήταν δικά του.

Ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος - και σε δεύτερο βαθμό - για κατάχρηση ανηλίκου και βιασμό (κατ' εξακολούθηση) και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και ως εκ τούτου επιστρέφει στη φυλακή. Πρωτόδικα το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, όταν η 21 ετών σήμερα καταγγέλλουσα απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Τότε όπως είχε καταγγείλει ο 50χρονος πατριός της, τουλάχιστον από το 2019, ενεργούσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, κάτι που αποπειράθηκε να πράξει εκ νέου ανήμερα του Πάσχα του 2021, οπότε και αποφάσισε να τον καταγγείλει. Η μητέρα, κατά την ίδια, δεν γνώριζε το παραμικρό για τον εφιάλτη που ζούσε.

Πηγή: cnn.gr