Ομόφυλα ζευγάρια: Έως 31 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Ομόφυλα ζευγάρια: Έως 31 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Τον δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης πήρε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό συνοδευτικό κείμενο, «το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη το γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στο γάμο και η νομική προστασία οικογενειών. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η νέα ρύθμιση δίνει δικαιώματα σε κάποιους, χωρίς να αφαιρεί κανένα από τους πολλούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο εκφράζει επιλογές της Πολιτείας, όχι θεολογικές πεποιθήσεις.

Τη στάση της αποχής επέλεξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Υπάρχει μία πραγματικότητα κοινωνική η οποία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αρρύθμιστη και αυτή η έλλειψη ρύθμισης δημιουργεί αδικίες, ανισότητες, αδιέξοδα νομικά, αλλά πολλές φορές και πραγματικά και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί νομοθετικά», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για μία εβδομάδα και θα ψηφιστεί στις 12 με 13 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ertnews.gr