Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη θέση της εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα»

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης αναφέρθηκε στη “μυστική” συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, τα ακίνητα. Την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» είπε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο, είπε πως «η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;».

Και συνέχισε λέγοντας πως «σε τέτοια θέματα ούτε ο αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει θέση, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς εκφράζει την θέληση του. Στο τέλος είναι το τι θέλει ο λαός μας» και ανέφερε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» (σ.σ. για το δικαίωμα στον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια).

«Πρέπει η κοινωνία να ενημερωθεί. Πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν, θα ζήσουν σε μια κοινωνία που θα έχει δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες, πως θα ξυπνάνε το πρωί και τι θα βλέπουν γύρω τους. Δημιουργείται μια κοινωνία, που δεν την απορρίπτουμε. Μια τέτοια κοινωνία έχει ο καθένας το δικαίωμα να την διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει;» κατέληξε.