Συνελήφθη ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος

Συνελήφθη ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Συνελήφθη ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Μητσομπόνος συνελήφθη επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης για τον Ζακ Κωστόσπουλο, και ενώ βρισκόταν εκεί για δουλειά ώστε να σκιτσάρει, χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να τραβήξει φωτογραφίες που θα χρησιμοποιούσε στο σκίτσο του.

Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταγγέλλει τη σύλληψή του, που χαρακτηρίζει ως «πρωτοφανές γεγονός» και κάνει λόγο για παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτηση, πως «Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης και παραπομπής στον Εισαγγελέα του συναδέλφου Παναγιώτη Μητσομπόνου από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εντολής της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο συνάδελφός μας παραβρέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 στη διαδικασία για να σκιτσάρει στιγμιότυπα της δίκης. Για να διευκολυνθεί η δουλειά του τράβηξε φωτογραφίες ώστε να βελτιώσει επί τόπου τα σκίτσα του, κάτι που αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των σκιτσογράφων σε πολλές δίκες και που ο ίδιος έχει εφαρμόσει χωρίς πρόβλημα κατά το παρελθόν (Πχ Δίκη Χρυσής Αυγής). Οι εξηγήσεις του δεν έγιναν δεκτές και ο Παναγιώτης μετά την κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου μέχρι την ώρα που γράφονταν η ανακοίνωση ανέμενε να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η σύλληψη του συναδέλφου μας είναι ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εικονογράφηση μεγάλων δικών αποτελεί μια παλιά και συνηθισμένη πρακτική ενταγμένη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την απαίτηση της Λέσχης Ελλήνων Σκιτσογράφων «να αφεθεί ελεύθερος ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. Ζητάμε να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στους συναδέλφους σκιτσογράφους, μέλη της Λέσχης ή μη ώστε να επιτελούν άρτια το έργο τους σε ανάλογες περιπτώσεις».