Greek Mafia: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες

Για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες.

Greek Mafia: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες

Εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται μέλη της Greek Mafia.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το βαρύ κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα απολογηθούν τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αξιόποινες πράξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο συλληφθέντες ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής προανακριτικής έρευνας οι δύο συλληφθέντες φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Δεν εμπλέκεται σε δολοφονίες ο τρίτος

Ο τρίτος συλληφθείς βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Πηγή: in.gr