Τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ - Μία νεκρή, δεκάδες τραυματίες

Μια 70χρονη γυναίκα νεκρή, και 17 τραυματίες, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, είναι ο νεότερος απολογισμός σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό αυτοκινήτου στην πόλη Ραανάνα, κοντά στο Τελ Αβίβ, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ - Μία νεκρή, δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, άλλα πέντε άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τέσσερις ανήλικοι.

Η 70χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Στα θύματα περιλαμβάνονται επίσης ένας άνδρας 34 ετών, αλλά και ένας 16χρονος επίσης σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές. Άλλοι οκτώ άνθρωποι φέρουν τραύματα μέτριας σοβαρότητας, ενώ άλλοι τρεις έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Η αστυνομία αναφέρει ότι έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο και πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης πραγματοποίησε επιθέσεις σε πολλά σημεία της πόλης, ρίχνοντας το αυτοκίνητο πάνω σε ανθρώπους αφού φέρεται να μαχαίρωσε έπρώτα έναν οδηγό πριν του κλέψει το αυτοκίνητο και το οδηγήσει πάνω σε τρία άτομα.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που δεν λειτουργούσε πλέον και ακολούθως έκλεψε ένα δεύτερο όχημα και συνέχισε, χτυπώντας τουλάχιστον άλλη μία ομάδα ανθρώπων. Συνολικά οι αρχές αναφέρουν ότι έκλεψε τρία οχήματα.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο όταν ακούσαμε τον θόρυβο μιας σύγκρουσης και είδαμε τον οδηγό να μαχαιρώνει μια γυναίκα και μετά έναν 60χρονο άνδρα ενώ στο βάθος ακούγονταν κραυγές».

Άλλος μάρτυρας είπε στη Haaretz ότι «είδα κάποιον να μαχαιρώνει τρία άτομα δίπλα στο εμπορικό κέντρο, να κλέβει ένα αυτοκίνητο και να πέφτει πάνω σε ανθρώπους με αυτό».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τις συνθήκες, αλλά ο εκπρόσωπος Έλι Λέβι λέει ότι «ολοένα και περισσότερο μοιάζει με τρομοκρατικό περιστατικό».

«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στη Ραανανα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες διερευνώνται», έγραψε η αστυνομία του Ισραήλ σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

«Προτρέπουμε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Τσαιμ Μπροϋντέ, κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν μέσα καθώς οι αρχές αξιολογούν ακόμα την κατάσταση.

«Ζητώ από τους κατοίκους και τα παιδιά του σχολείου να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να περιμένουν μέχρι να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα», είπε ο Μπροϋντέ στις ειδήσεις του Channel 12.

Πηγή: Skai.gr