Πούτιν: Το μέλλον της Ρωσίας βρίσκεται στην Άπω Ανατολή και στην Αρκτική

Η ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της Ρωσίας, καθώς το μέλλον της χώρας βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πούτιν: Το μέλλον της Ρωσίας βρίσκεται στην Άπω Ανατολή και στην Αρκτική

Σύμφωνα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, η ηγεσία της Ρωσίας άρχισε να συμμετέχει σε αναπτυξιακά έργα στην Άπω Ανατολή στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πιο ενεργά από το 2013.

«Έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προσοχή (στην Άπω Ανατολή) γιατί εκεί είναι το μέλλον της χώρας. Όπως και στην Αρκτική, καθώς σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν ορυκτοί πόροι. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτά τα εδάφη», δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άπω Ανατολή είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές της χώρας, είναι τεράστια σε έκταση και αραιοκατοικημένη, καθώς εκεί ζουν συνολικά 12 εκατομμύρια πολίτες. Η Ασία όχι μόνο αναπτύσσεται σήμερα με ρυθμό που καμία άλλη περιοχή στον κόσμο δεν αναπτύσσεται, αλλά και οι τάσεις αυτής της ανάπτυξης είναι επίσης σημαντικές», τόνισε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησε η ανάπτυξη της Άπω Ανατολής. «Οι τάσεις στην παγκόσμια οικονομία είναι τέτοιες που οι αγορές και οι συνεργασίες με την ευρεία έννοια της λέξης, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών, γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες», σημείωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ertnews.gr