Υεμένη: Πληροφορίες για νέα αμερικανοβρετανική επίθεση

Νέο χτύπημα αναφέρουν πηγές ασφαλείας της Υεμένης ότι έλαβε χώρα στην Σανάα από Βρετανία και ΗΠΑ.

Υεμένη: Πληροφορίες για νέα αμερικανοβρετανική επίθεση

Πηγές ασφαλείας στην Υεμένη ανέφεραν ότι έγινε και νέο χτύπημα στην πόλη-λιμάνι της Υεμένης Σανάα που ελέγχεται από τους φιλοιρανούς αντάρτες Χούθι.

Ο αμερικανικός στρατός έπληξε νωρίς το Σάββατο έναν ακόμη στόχο, μια ημέρα μετά τις πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η «επακόλουθη δράση» νωρίς το Σάββατο τοπική ώρα εναντίον μιας τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι διεξήχθη από το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού USS Carney χρησιμοποιώντας πυραύλους χερσαίας επίθεσης Tomahawk.

Την πρώτη ημέρα των επιδρομών την Παρασκευή επλήγησαν 28 τοποθεσίες και περισσότεροι από 60 στόχοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περαιτέρω επιδρομές.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προειδοποίησε την Παρασκευή τα πλοία υπό αμερικανική σημαία να απομακρυνθούν από περιοχές γύρω από την Υεμένη στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν για τις επόμενες 72 ώρες καθώς οι Χούθι πρανήγγειλαν αντίποινα σε μια περιοχή που ήδη πλήττεται από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο βομβαρδισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ήρθε ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι με drone σε εμπορικά πλοία που συνδέονται με σιραηλινά συμφέροντα.

Πηγή: ertnews.gr