Θα περιμένει το κυβερνητικό νομοσχέδιο αλλά διατηρεί την κομματική πειθαρχία στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Kασσελάκης αναδιπλώνεται από το «ναι», λέει ότι θα αποφασίσει τη γραμμή του κόμματος όταν δει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά απειλεί με κυρώσεις βουλευτές που θα διαφωνήσουν

Θα περιμένει το κυβερνητικό νομοσχέδιο αλλά διατηρεί την κομματική πειθαρχία στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Κυβίστηση στην κυβίστηση από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και τον επικεφαλής του απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με την Κουμουνδούρου να αλλάζει τρεις φορές σε 24 ώρες την κεντρική της γραμμή!

Με μια ανάρτηση του πριν από λίγο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πήρε αποστάσεις τα χθεσινά του λεγόμενα στον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου και της κομματικής πειθαρχίας από το κόμμα του, αναμένοντας τώρα να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, παρότι δήλωσε μόλις χθες ότι θα το υπερψηφίσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του η οποία φέρει τον τίτλο «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων» αναφέρει:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο.

Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις.

Σε πρώτη φάση, η Κουμουνδούρου δήλωνε επιφυλακτική έως αντίθετη με το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος είχε καλέσει προχθές τον κ. Μητσοτάκη να υπερψηφίσει την πρόταση του.

Τα πάντα άλλαξαν όμως χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν ο κ. Κασσελάκης είχε αρχικά υποστηρίξει πως «για θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για το θέμα, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και «κοντινών» του στελεχών όπως για παράδειγμα από τον Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργο Τσίπρα.

Επίσης ο βουλευτης και Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς διαφώνησε, κατά πληροφορίες, απέναντι στην πρακτική να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτος τα χαρτιά του, προαναγγέλλοντας τη θέση του πριν καν δει το φως της δημοσιότητας το νομοσχέδιο.

Από μέρους του, ο Θανασης Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ως αχρείαστη την κομματική πειθαρχία δεδομένου ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσυπέγραψαν την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κουμουνδούρου στις αρχές της εβδομάδας, άποψη που διατύπωσε από πλευράς του στην εισήγηση του και ο Διονύσης Τεμπονέρας

Η κατάσταση περιπλέχτηκε, ακόμη περισσότερο, όταν ο βουλευτης Χανίων, Παύλος Πολακης εμφανίστηκε σήμερα, κατά πληροφορίες, κατηγορηματικά αντίθετος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επικαλούμενος το πολιτικό κόστος στην επαρχία.

Λίγες ώρες μετά, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη υποστήριξε πως «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ»!

Ακολούθησε η ανάρτηση Kασσελάκη που μάλλον δεν πρόκειται να ηρέμησει τα «ύδατα» στην αξιωματική αντιπολίτευση...