Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο 13χρονες για διακίνηση πλαστού πορνογραφικού υλικού

Για διακίνηση πορνογραφικού υλικού, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθησαν δύο ανήλικες μαθήτριες Γυμνασίου της πόλης του Ηρακλείου που σήμερα (12/1) θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο 13χρονες για διακίνηση πλαστού πορνογραφικού υλικού

Οι δύο 13χρονες κατηγορούνται ότι διακινούσαν, μέσω κινητών τηλεφώνων, στο σχολείο τους παραποιημένες πορνογραφικές φωτογραφίες συμμαθήτριάς τους, με σκοπό την εκδίκηση. Μάλιστα, στην υπόθεση ενέπλεξαν και συμμαθητή τους, τον οποίο φέρονται να εξανάγκασαν να παραποιήσει τις φωτογραφίες, απειλώντας τον με ξυλοδαρμό.

Την υπόθεση που προκαλεί σοκ ερευνά από χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από καταγγελία των γονιών του θύματος, μαθήτριας του ίδιου Γυμνασίου.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο 13χρονες φέρονται να χρησιμοποίησαν αναρτημένη στο Instagram φωτογραφία της συμμαθήτριάς τους, με την οποία εμφανίζονται να έχουν διαφορές, για να την εκδικηθούν.

Μάλιστα, κατηγορούνται ότι εξανάγκασαν 13χρονο συμμαθητή τους, απειλώντας τον ότι αν δεν υπακούσει θα βάλουν κάποιον να τον δείρει, να παραποιήσει τη φωτογραφία και να δημιουργήσει μία νέα χρησιμοποιώντας το πρόσωπο του θύματος και το σώμα άλλης γυναίκας, από φωτογραφίες πορνό.

Το πορνογραφικό υλικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, διακινήθηκε από τις 13χρονες στα κινητά των συμμαθητών τους, στο σχολείο. Το θύμα, σοκαρισμένο, ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας, ενώ προσήχθη και ο 13χρονος συμμαθητής τους. Από την ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων και τα δύο κορίτσια πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια, ενώ οι γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αίσθηση προκαλούν ακόμη οι αναφορές από αρμόδιες πηγές πως τόσο οι δύο 13χρονες όσο και οι γονείς τους εμφανίζονται να μην έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα του περιστατικού και την βαρύτητα του αδικήματος.

Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Πηγή: cnn.gr