Μέγαρα: «Μας χτυπούσε με ό,τι έβρισκε» – Συγκλονίζει η μητέρα του 4χρονου

Μάχη για τη ζωή δίνει το 4χρονο αγοράκι από τα Μέγαρα, χτυπημένο άγρια από τον σύντροφο της μητέρας του.

Μέγαρα: «Μας χτυπούσε με ό,τι έβρισκε» – Συγκλονίζει η μητέρα του 4χρονου

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ το 4χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε άγρια στα Μέγαρα από τον σύντροφο της μητέρας του.

Σύμφωνα με τη μητέρα, στο σπίτι υπήρχαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφο προς τη γυναίκα αλλά και τα παιδιά της. «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου», κατήγγειλε η μητέρα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από το ιατρικό ανακοινωθέν προκύπτει ότι ο 4χρονος, όταν μεταφέρθηκε στο Θριάσειο, ήταν ήδη σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ η αξονική έδειξε ότι είχε υποστεί επισκληρίδιο αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα.

Στο νοσοκομείο και τα αδέρφια του

Στο μεταξύ, ο 8χρονος αδερφός του 4χρονου υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στο δεξί του χέρι. Παράλληλα, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της γυναίκας, τα οποία νοσηλεύονται επίσης, δεν φέρουν εμφανή τραύματα. Ωστόσο, θα υπάρξει για όλα τα παιδιά ιατροδικαστική και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές, την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στη Λαμία, όπου αρχικά ζούσε η γυναίκα, όσο και στον καταυλισμό του Βλυχού στα Μέγαρα, όπου ζούσαν τελευταία, έχουν αποβεί άκαρπες.

Το ενημερωτικό σημείωμα από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

«1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

Κακοποίηση των παιδιών και της εγκύου μητέρας

Στο μεταξύ, μεγάλο προκύπτει πως ήταν το ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στο ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά της μητέρας.

Όπως η ίδια η 29χρονη μητέρα του 4χρονου αγοριού ανέφερε στους αστυνομικούς, επιστρέφοντας στο σπίτι της είδε τον σύντροφό της να κακοποιεί το τετράχρονο παιδί της. Του έβαλε τις φωνές και αυτός τής είπε: “Δεν θα ησυχάσω αν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί”.

Η πρώτη επίσημη και μοναδική από την ίδια μήνυση μέχρι προχθές για ενδοικοικογενειακή βία, που είχε προηγηθεί σε αστυνομική Αρχή, ήταν στην Λαμία όταν ζούσαν μαζί για έναν μικρό χρονικό διάστημα, Τότε, πάλι είχε κακοποιήσει εκείνη και τα παιδιά της ο δράστης. Η καταγγελία είχε γίνει εκτός αυτοφώρου και εκκρεμούσε. Περίπου τους τελευταίους 4 μήνες, μετέβησαν όλοι μαζί στον καταυλισμό όπου έμενε ο δράστης στον Βλυχό.

Πριν περίπου δύο μήνες, το παιδάκι χρειάστηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό και τότε η μητέρα δεν έκανε μήνυση αλλά έγινε αναφορά, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και έγινε αλληλογραφία μεταξύ του Ανηλίκων και της Εισαγγελίας, χωρίς όμως να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία από γείτονες του ζευγαριού έγινε στις 8 Ιανουαρίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πως τα παιδιά ήταν παραμελημένα και κακοποιούνταν διαρκώς και προωθήθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, πάλι δίχως να προλάβουν οι Αρχές να πάρουν μέτρα.

Όπως η ίδια η μητέρα ανέφερε στους αστυνομικούς, ειδικά τον τελευταίο μήνα, η βίαιη συμπεριφορά απέναντί της -ενώ είναι έγκυος- και στα τέσσερα ανήλικα παιδιά της από προηγουμένη σχέση ήταν πλέον συχνή και έντονη.