«Τουριστική Άνοιξη» στον Πειραιά – Νέα ξενοδοχεία και πολυτελή κρουαζιερόπλοια στο μεγάλο λιμάνι

Ντόπιοι και ξένοι επενδυτές στρέφουν το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον τους στον Πειραιά αναπτύσσοντας ξενοδοχεία, ενώ πολυτελή κρουαζιερόπλοια δένουν στο μεγάλο λιμάνι.

«Τουριστική Άνοιξη» στον Πειραιά – Νέα ξενοδοχεία και πολυτελή κρουαζιερόπλοια στο μεγάλο λιμάνι

Ανεβάζει συνεχώς ταχύτητες στον τουρισμό ο Πειραιάς, που όπως φαίνεται μετά την Αθηναϊκή Ριβιέρα, είναι το σημείο της Αττικής που προσελκύει όλο και περισσότερες εγχώριες και ξένες τουριστικές επενδύσεις.

Το μεγάλο λιμάνι της χώρας πραγματοποιεί το όνειρό του, καταφέρνοντας να γίνει home-port για πάνω από τις μισές κρουαζιέρες που εξυπηρετεί. Αυτό σημαίνει ότι ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός από τα κρουαζιερόπλοια που το επισκέπτονται, ξεκινούν και τερματίζουν τα δρομολόγια τους στον Πειραιά με πολλαπλά οικονομικά οφέλη όχι μόνο για το λιμένα αλλά και για την Αθήνα. Μεγάλος αριθμός από τις χιλιάδες των τουριστών που επιβιβάζονται σε αυτά για την κρουαζιέρα τους, είτε έρχονται κάποιες μέρες νωρίτερα και μένουν σε ξενοδοχεία, είτε μένουν μετά το τέλος της.

Η σημαντική άνοδος του τουρισμού της Αθήνας, που μόνο προσωρινά σταμάτησε με την πανδημία και η άνθιση της κρουαζιέρας, οδηγούν σήμερα στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών στην περιοχή του Πειραιά. Ήδη έχουν ανακοινωθεί διάφορα σχέδια για νέα ξενοδοχεία, που μάλιστα περιλαμβάνουν και διεθνή brands – που έρχονται για πρώτη φορά στον Πειραιά – ενώ ήδη έχουν ανοίξει αρκετά.

Νέο ξενοδοχείο από τη Santikos

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από τον ελληνικό ξενοδοχειακό όμιλο της Santikos Collection ότι πέρασε στη διαχείριση της το ξενοδοχείο Twin, που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και Καραολή & Δημητρίου. Το ξενοδοχείο που ανοίκει στη Hellenic Properties διαθέτει 33 δωμάτια. Η Santikos διαθέτει ακόμη ένα boutique ξενοδοχείο στην Καστέλα, το The Alex, με 34 δωμάτια και σουίτες.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, πρόκειται να ανοίξει και το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Mitsis Hotels στον Πειραιά. Το Mitsis N’U Piraeus Port είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται ακριβώς στο λιμάνι του Πειραιά, μόλις 100 μέτρα μακριά από την πύλη Ε7. Tο ξενοδοχείο διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες, all day εστιατόριο και μπαρ. Το συγκεκριμένο κτήριο στην οδό Αριστείδου στέγαζε το παλιό εργοστάσιο του Μεταξά.

Πολύ κοντά λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Tresor Hospitality και το ξενοδοχείο Τhe Port Square Hotel, που διαθέτει 53 δωμάτια.

H Hilton και η Melia στον Πειραιά

Ο όμιλος SCD του Θεόδωρου Δουζόγλου έχει ανακοινώσει το άνοιγμα νέου ξενοδοχείου στον Πειραιά την άνοιξη του 2024. Πρόκειται για το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο, που βρίσκεται στην Καστέλλα, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με θέα στο λιμάνι. Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία θα προχωρήσει ο όμιλος SCD, το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο θα προσφέρει εκτός από δωμάτια και σουίτες και τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια στο μεγάλο λιμάνι

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχτηκε το 2023 επιβάτες από περισσότερα από 750 κρουαζιερόπλοια, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2024 δείχνουν περαιτέρω άνοδο. Από το λιμάνι εκκινούν τα δρομολόγια τους κάποια από τα πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, όπως το Superyacht Evrima της Ritz-Carlton Yacht Collection, που φιλοξενεί εκλεκτούς επιβάτες με κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ για λίγες ημέρες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι και το Superyacht Ilma της ίδιας εταιρείας, θα κάνει κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά.