ΗΠΑ: Ισχυρό προβάδισμα Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

ΗΠΑ: Ισχυρό προβάδισμα Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων. Ακολουθούν με ποσοστό 12% η Νίκι Χέιλι και με 11% ο Ρον ΝτεΣάντις.

Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικανών, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%. Ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.941 Ρεπουμπλικάνων διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν προβλέπει απαραίτητα ποιος θα επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές την προσεχή Δευτέρα στην Αιόβα, την πρώτη από τις πολιτείες που θα αποφασίσουν για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία θα καθορίσει ποιος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, που διεξήχθησαν από τον Αύγουστο, έχουν καταδείξει ότι ο Τραμπ εξασφαλίζει τη στήριξη περίπου του 50% του εκλογικού σώματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Τραμπ: «Προειδοποιεί» για κίνδυνο «χάους» στη χώρα αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξεις

Η άσκηση διώξεων εις βάρος ενός πρώην προέδρου κινδυνεύει να σκορπίσει «χάος» στις Ηνωμένες Πολιτείες, «προειδοποίησε» την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ άδικο όταν ένας πολιτικός αντίπαλος διώκεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δικαιοσύνης (του Δημοκρατικού προέδρου Τζο) Μπάιντεν», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.

naftemporiki.gr