Θεσσαλονίκη: Ο γυναικοκτόνος κατηγορείται και για τον βιασμό της αδερφής του

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το παρελθόν του 39χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ο γυναικοκτόνος κατηγορείται και για τον βιασμό της αδερφής του

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 39χρονος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν τέσσερις φορές για τον ξυλοδαρμό της αδερφής του ενώ του ασκήθηκε και ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξης σε βάρος της. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της αδελφής, τον Ιούνιο του 2022, στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Εις βάρος του 39χρονου εκκρεμούν επίσης δικογραφίες για κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της πρώην συντρόφου του.

Προθεσμία για το Σάββατο πήραν οι κατηγορούμενοι

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος μαζί με τον 34χρονο φίλο του που ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα κατέφτασαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (10/1) στον 4ο Ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο.

Χτες, μετά την εξέτασή τους από τον Εισαγγελέα, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 34χρονος στην απολογία του, οι δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα στην άτυχη γυναίκα, καθώς ο 39χρονος την οδήγησε στο σπίτι, όπου περίμενε ο έτερος κατηγορούμενος, της επιτέθηκαν, τη φίμωσαν και στη συνέχεια τη δολοφόνησαν.

Υπενθυμίζεται πως ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της εγκύου είπε ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, ωστόσο, δέχτηκε να συμμετέχει σε σκηνοθετημένη ληστεία σε βάρος της, καθώς έπαιρνε μερίδιο από τα χρήματα. Σκοπός όπως δήλωσε ήταν να την ακινητοποιήσουν για να μπορέσουν να πάνε στο πατρικό της σπίτι και να κλέψουν οικονομίες ύψους 7.000 με 8.000 ευρώ από τους γονείς της.