Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία του κορονοϊού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Υγείας.

Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση κατά 30% στην προσέλευση ασθενών με ιώσεις στις Πνευμονολογικές και Παθολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι ιώσεις έχουν εκτοξεύσει τις επισκέψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η κατάσταση στις εφημερίες είναι εκρηκτική. Το πρόβλημα, δε, γίνεται ακόμη πιο σοβαρό τα Σαββατοκύριακα, καθώς υπολειτουργεί η Πρωτοβάθμια (εξωνοσοκομειακή) φροντίδα.

Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους δεν είχαν κάνει εμβόλια κορονοϊού

Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού για την Covid και για τη γρίπη ανέδειξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γι’ αυτό, όπως ανέφερε «το υπουργείο Υγείας θα κάνει νέα καμπάνια, θα σκεφτούμε νέες και δημιουργικές ιδέες για να το κάνουμε».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι διαγράφονται όλα τα πρόστιμα που είχαν μπει στους ηλικιωμένους λόγω μη εμβολιασμού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Όταν μπήκαν τα πρόστιμα, πέθαιναν άνθρωποι κατά δεκάδες, ήταν ένα ίστατο μέτρο που πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε.

Στόχος μας, συνέχισε ο υπουργός, είναι να προωθήσουμε τα εμβόλια που σώζουν ανθρώπινες ζωές και γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κανάλια, ακόμα και τα φαρμακεία».

Χατζηχριστοδούλου: Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, καθώς μειώνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με Covid.

Αναφορικά με τη γρίπη, ανέφερε ότι φέτος φαίνεται ότι έχουμε πολλά κρούσματα και η θετικότητα αγγίζει το 40%. Επίσης, η γρίπη αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες να κορυφωθεί, όπως είπε ο ίδιος.