Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

Το μπουρίνι που χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε δεκάδες προβλήματα σε Αθήνα και άλλες περιοχές. Στην Αττική περισσότερα από 40 δέντρα έπεσαν σε περιοχές της Φιλοθέης και του Ψυχικού με αρκετούς δρόμους να είναι κλειστοί καθώς στα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής. Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο. Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Στάμου υπάρχουν δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω της διακοπής του ρεύματος ή για άντληση υδάτων. Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν στην Αττική περιοχές όπως Φιλοθέη, Ψυχικό, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι με αποτέλεσμα τα πεσμένα δέντρα να έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές και σε μάντρες σπιτιών. Κάδοι έχουν παρασυρθεί στη μέση των δρόμων από την καταιγίδα που θύμισε ανεμοστρόβιλο.

Κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «από το ότι αυτή της μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε όσον αφορά τις ριπές του ανέμου η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06:30 το πρωί περίπου είχαμε σε όλη την Αθήνα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα βόρεια προάστια.

Πηγή: ertnews.gr