Τέλος εποχής για την Μέρκελ και στο βάθος... Σόιμπλε

Aνακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια τον Δεκέμβριο για την ηγεσία του κόμματός της.

Τέλος εποχής για την Μέρκελ και στο βάθος... Σόιμπλε

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση με την ήττα των παραδοσιακών κομμάτων, το «Βατερλώ» των Σοσιαλδημοκρατών και μεγάλο κερδισμένο το κόμμα των Πρασίνων, προκάλεσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια τον Δεκέμβριο για την ηγεσία του κόμματός της, CDU και ορισμένοι υποδεικνύουν ήδη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως εκείνον τον έμπειρο πολιτικό ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεταβατική λύση.

Όσον αφορά για την Μέρκελ, η ίδια θα παραμείνει στην Καγκελαρία, ωστόσο στο κόμμα θα εκλεγεί νέος επικεφαλής. Σε συνέντευξή της στον τοπικό δημόσιο ραδιοσταθμό της Εσσης είχε αναφέρει ότι δεν προετοιμάζει διάδοχο, αφού δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην Εσση.

Ο ίδιος δεν αμφισβητεί πάντως ευθέως την καγκελάριο, έστω και αν διαπιστώνει αδυναμίες της. Λέγεται πάντως ότι η κ. Μέρκελ θα ήθελε να δώσει το δαχτυλίδι στην κ. Κάρενμπάουερ εν ευθέτω χρόνω, αφού έχει πρόσφατα εγκατασταθεί ως Γενική Γραμματέας του κόμματος στο Βερολίνο και δεν έχει ακόμα αρκετή πείρα.

Πηγή: topontiki.gr