ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα

Αναφορές για αρκετούς πυροβολισμούς στο γυμνάσιο Perry - «Έρευνες για άνδρα που οπλοφορεί».

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε σχολείο στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το εν λόγω σχολείο βρίσκεται στα προάστια βορειοδυτικά του Ντι Μόιν.

«Έρευνες για άνδρα που οπλοφορεί»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί στο γυμνάσιο Perry, το οποίο έχει 1.785 εγγεγραμμένους μαθητές.

Επί τόπου έχουν μεταβεί τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερα, πυροσβέστες και οχήματα της υπηρεσίας.

«Εκκενώθηκαν το δημοτικό και το γυμνάσιο Perry»

Ο σερίφης της Περιφέρειας του Nτάλας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για άνδρα ο οποίος οπλοφορεί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8:20 π.μ. (τοπική ώρα). Της αναφέρθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν μαθητές που έκλαιγαν να ξανασμίγουν με τους γονείς κοντά στην είσοδο του σχολείου. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τόσο το γυμνάσιο Perry όσο και το δημοτικά Perry εκκενώθηκαν πλήρως στις 8.35 π.μ. Σημειώνεται ότι «πλέον δεν υπάρχει ενεργός κίνδυνος στα εν λόγω κτήρια».

Ένα από τα ελικόπτερα προσγειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο διαθέτει το σχολικό συγκρότημα.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Το Ντι Μόιν είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη στην πολιτεία Άιοβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γυμνάσιο Perry βρίσκεται 25 μίλια βορειοδυτικά του Ντι Μόιν.