Πτολεμαΐδα: Έρευνα για τα αίτια θανάτου του 15μηνου βρέφους

Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια του θανάτου του 15μηνου βρέφους στην Πτολεμαΐδα

Πτολεμαΐδα: Έρευνα για τα αίτια θανάτου του 15μηνου βρέφους

Πένθος στην Πτολεμαΐδα μετά τον θάνατο του 15 μηνών αγοριού, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, την Τετάρτη (3/1), στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kozan.gr, το βρέφος μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λόγω κάποιας αναπνευστικής λοίμωξης, αργά το βράδυ της Τρίτης (2/1), όπου και κατέληξε 2-3 ώρες αργότερα.

Πού οφείλεται ο θάνατος του βρέφους

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στη σορό του βρέφους ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο

Όπως αναφέρουν πάντως πληροφορίες του MEGA, οι γονείς είχαν μεταφέρει το παιδί τους στο νοσοκομείο άλλες δύο φορές, επειδή δεν ένιωθε καλά, εκεί όμως οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στο σπίτι. Μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία, η οποία πρέπει να διερευνηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι. Το επόμενο πρωί, πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τούς είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του.

Η κατάσταση, ωστόσο, του παιδιού χειροτέρεψε αργότερα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους στην Πτολεμαΐδα ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τον θάνατο του μωρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στην Αλβανία, χώρα από την οποία κατάγεται η οικογένεια.

Πηγή: news247.gr