Iράν: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά από εκρήξεις κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί

Δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι. 

Iράν: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά από εκρήξεις κοντά στον τάφο του Σουλεϊμανί

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν την Τετάρτη (03/01) ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στην επέτειο του θανάτου του.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε μια πρώτη και στη συνέχεια μια δεύτερη έκρηξη στο νεκροταφείο στη νότια πόλη Κερμάν κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή του IRGC το 2020, σε επίθεση με drone των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Tasnim, που συνδέεται με το IRGC, επικαλείται τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης, ο οποίος είπε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Το ημιεπίσημο Nournews ανέφερε ότι «πολλά γκαζάκια εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση». Το πρακτορείο ειδήσεων SNN ​​ανέφερε ότι ασθενοφόρα κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο.

Οι συνθήκες είναι προς το παρόν ασαφείς, αν και υπάρχουν κάποια μη επαληθευμένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ένα σύννεφο καπνού ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων. MME μεταδίδουν πως Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι εκρήξεις ήταν «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Πηγή: news247.gr