Ερυθρός Σταυρός: Τι απαντά η εκπρόσωπος των εργαζομένων για τη γιορτή στο νοσοκομείο μετά τον σάλο

Τη δική της εξήγηση για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έδωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη.

Ερυθρός Σταυρός: Τι απαντά η εκπρόσωπος των εργαζομένων για τη γιορτή στο νοσοκομείο μετά τον σάλο

Mε αφορμή και την ΕΔΕ που διατάχθηκε από το υπουργείο Υγείας, η εκπρόσωπος των εργαζομένων, Βούλα Γεωργάκη, μετέφερε την ενόχληση του προσωπικού για τις διαστάσεις που έλαβε το συμβάν. Σημειώνεται πάντως ότι υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις μετά από εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου φαίνεται η διοικήτρια να χορεύει μαζί με συναδέλφους μέσα στο νοσοκομείο, με «ζωντανή» μουσική, την ώρα που από πίσω τους περνούσε φορείο με ασθενή.

«Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Είμαστε σε λυπηρή και έξαλλη κατάσταση. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. 18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνο διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων. Μίλησε ο ιερέας, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη στη γιορτή αυτή, δεν ήταν όπως το παρουσιάζουν μπουζουκερί», είπε η εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Υποστήριξε δε πως το ζήτημα ήταν «απόλυτα στημένο και συκοφαντικό». «Αυτή η γιορτή διεξάγεται κάθε χρόνο λέγοντας τα κάλαντα. Στο τέλος της γιορτής, κατά τις 2, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς. Προς τιμήν της διοικήτριας που την καλέσαν οι κυρίες της καθαριότητας και στο πρόσωπό τους δεν προσέβαλε κανέναν εργαζόμενο έγινε αυτό. Όσον αφορά το φορείο, η κυρία-τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του υπουργού- ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε τις εικόνες, η Βούλα Γεωργάκη απαντά: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρούμε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες. Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διακυβέρνησης του κ. Πολάκη οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα προσωπικά στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας».

Σημειώνεται πως το θέμα ανακινήθηκε μετά από ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.


Παγώνη: «Σωστά γίνεται η ΕΔΕ» για τη γιορτή στον Ερυθρό Σταυρό

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε επίσης πως η γιορτή αυτή γίνεται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο, αλλά προφανώς «ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά στο χώρο».

«Αυτό που πρέπει να πω είναι πως ο χώρος που γινόταν η γιορτή δεν είχε καμία σχέση με τα ΤΕΠ, το τμήμα επειγόντων περιστατικών, ήταν ξεχωριστή. Απλώς δεν ξέρω γιατί πέρασε από εκείνο το σημείο το φορείο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό χώρο. Θεωρώ ότι σωστά γίνεται η ΕΔΕ για να διευκρινιστεί γιατί πέρασε το φορείο. Πρέπει να πω πως μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου προφανώς σε έναν άλλο χώρο δεν θα ήταν κακό». Σημείωσε δε πως το προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρει επί 2,5 χρόνια, «έβαλε πλάτη και εξυπηρετήθηκαν πολλοί ασθενείς και πάνω σε αυτό δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα».

Πηγή: lifo.gr