Κρήτη: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Την χορήγηση κατασταλτικών φαρμάκων άρχισαν ξανά οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην 17χρονη μαθήτρια από καλλιτεχνικό σχολείο της Αττικής, που υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.

Κρήτη: Ξανά σε καταστολή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Όπως μεταδίδει το Creta24, επικαλούμενο τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιούλπαλη, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης παρουσίασε απότομη μεταβολή, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί σε καταστολή.

Υπενθυμίζεται, ότι οι γιατροί μετά από 15 μέρες νοσηλείας του κοριτσιού στην ΜΕΘ, άρχισαν χθες Δευτέρα (25/12) να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, καθώς οι ενδοκράνιες πιέσεις είχαν υποχωρήσει, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση, όμως η απότομη μεταβολή της υγείας της, την οδήγησε και πάλι στην ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό

Στις αρχές Δεκεμβρίου η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ.

Το κορίτσι, που ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα, φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της. Ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκε αναίσθητη από συμμαθήτριές της στο δωμάτιο, όπου διέμενε.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο την 17χρονη. Το αλλεργικό σοκ που υπέστη της προκάλεσε ανακοπή, ενώ λίγο αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.