Άρτα: Ώρες αγωνίας για τον 14χρονο που κατέρρευσε στα κάλαντα από ανεύρυσμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μικρός μαθητής από την Άρτα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροσκάφος στην Αθήνα. Το 14χρονο παιδί το οποίο κατέρρευσε λέγοντας τα κάλαντα έπαθε ανεύρυσμα όπως ανέφερε το ΕΚΑΒ και ήδη από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλο προτού γίνει η αεροδιακομιδή.

Άρτα: Ώρες αγωνίας για τον 14χρονο που κατέρρευσε στα κάλαντα από ανεύρυσμα

Στη συνέχεια ακολούθησε μεταφορά του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία και ακολουθεί χειρουργείο.

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του το πρωί για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Εκεί αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και της αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει το 14χρονο παιδί για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Πηγή: cnn.gr