Αυτός είναι ο μακελάρης που έσπειρε τον θάνατο στο Πίτσμπουργκ (pic)

Πρόκειται για τον 46χρονο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος τη στιγμή της σύλληψής του φώναζε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν θέλω να ζει κανείς από αυτούς».

Αυτός είναι ο μακελάρης που έσπειρε τον θάνατο στο Πίτσμπουργκ (pic)

Πρόκειται για τον 46χρονο, Ρόμπερτ Μπάουερς, που φορούσε τζιν κατά τη διάρκεια του φονικού που διέπραξε και τη στιγμή της σύλληψής του φρόντισε να δείξει το μίσος που τον διακατέχει για τους Εβραίους.

Τουλάχιστον τέσσερα όπλα έφερε πάνω του ο δράστης που άνοιξε πυρ σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ και σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους. O ένοπλος κρατούσε ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και ένα πιστόλι τύπου Glock. Ακόμη στον αστράγαλό του βρέθηκε ένα ακόμη όπλο, όπως επίσης και ένα ακόμη πιστόλι στη ζώνη του. Την ίδια στιγμή εξετάζεται ένα σακίδιο «στρατιωτικού τύπου» που βρέθηκε στο χώρο της συναγωγής, με την υποψία ότι ανήκει στο δράστη και φέρει εκρηκτικό μηχανισμό.

«Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν θέλω να ζει κανείς από αυτούς» φώναζε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ο 46χρονος παραδόθηκε καθότι τραυματισμένος από την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Ο ένοπλος έχει γεννηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 1972, με νεοναζιστικές απόψεις, ενώ διέθετε λογαριασμό στο Gab, μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ακροδεξιούς εξτρεμιστές και νεοναζί.

Πηγή: topontiki.gr