Τρεις συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων – Κατείχαν πάνω από 900 αρχεία

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Τρεις συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων – Κατείχαν πάνω από 900 αρχεία

Συνελήφθησαν τρεις άντρες, 56, 43 και 43 ετών από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Οι τρεις συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους απλώς προέρχονται από την ίδια διαδικτυακή έρευνα των Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κατείχαν τουλάχιστον 972 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, 10 σκληροί δίσκοι Η/Υ και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.