Γάζα: Στους 19.453 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου

Στους 19.453 ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Γάζα: Στους 19.453 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, 19.453 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 52.286 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, στον ημερήσιο απολογισμό θυμάτων που δίνει από την αρχή του πολέμου που ξέσπασε μετά τις φονικές επιθέσεις μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ.

«SOS» με υπολείμματα τροφής είχαν γράψει οι Ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν από φίλια πυρά

Συγκλονιστικές είναι αποκαλύψεις για τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που σκοτώθηκαν από ομοεθνείς τους στρατιώτες στη Γάζα την Παρασκευή (15/12).

Είχαν χρησιμοποιήσει το φαγητό που είχε απομείνει για να γράψουν πινακίδες με τις οποίες ζητούσαν βοήθεια, λέει το Ισραήλ.

Οι άνδρες, όπως αναφέρει το BBC έμεναν στο κτίριο δίπλα από το σημείο όπου πυροβολήθηκαν «για κάποιο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι η δολοφονία των τριών ανδρών που κρατούσαν λευκή σημαία ήταν παραβίαση των «κανόνων εμπλοκής».

Οι τρεις όμηροι είχαν συλληφθεί και μεταφερθεί στη Γάζα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άτομα στο νότιο Ισραήλ.

Οι Γιοτάμ Χαΐμ, 28 ετών, Σαμέρ Ταλάλκα, 22 ετών, και Αλόν Σαμρίζ, 26 ετών - σκοτώθηκαν στη συνοικία Σετζαίγια της πόλης της Γάζας την Παρασκευή (15/12), καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση.

Πηγή: cnn.gr