Καρδίτσα: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ - Ποια τα αιτήματά τους

«Πλήρης-άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, για να μείνουμε στον τόπο μας», ζητούν οι αγρότες.

Καρδίτσα: Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ - Ποια τα αιτήματά τους

Με αίτημα την «πλήρη-άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, για να μείνουμε στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και των Αγροτικών Συλλόγων Κώστας Τζέλας, οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με τρακτέρ, προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση στον Ε65 (κόμβο Καρδίτσας).

Οι αγρότες όπως τόνισαν οι ομιλητές διεκδικούν για τους πλημμυροπαθείς, οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πολύ πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει ακόμα αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά και δεν αποζημιώνονται, όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια. Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Πηγή: naftemporiki.gr