Άρης Καμπανός: «Ακούσαμε πολλές φορές αυτά τα ευχολόγια - Δεν τηρούνται οι νόμοι»

Δηλώσεις με αφορμή τα επεισόδια έξω από το «Μ. Μερκούρη» παραχώρησε ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, Άρης Καμπανός.

Άρης Καμπανός: «Ακούσαμε πολλές φορές αυτά τα ευχολόγια - Δεν τηρούνται οι νόμοι»

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας σχολίασε ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Άρης Καμπανός έκανε λόγο για ευχολόγια στην φράση περί «τελευταίων θυμάτων» ενώ επεσήμανε ότι η οπαδική βία δεν αφορά μόνο του ποδόσφαιρο.

«Δυστυχώς ακούσαμε πολλές φορές τα ευχολόγια αυτά, να είναι τα τελευταία θύματα. Ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα, ο Μιχάλης. Κάθε φορά λέμε πως είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αλλά μάλλον το ποτήρι δεν έχει πάτο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Δυστυχώς τα φαινόμενα συνεχίζονται και με πιο άγριο τρόπο. Τα οπαδικά επεισόδια, δεν οφείλονται μόνο στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ. Οποιοδήποτε άθλημα και να ήταν, ακόμη και μπάντμιντον, με τη μια ομάδα να είναι Ολυμπιακός και η άλλη Παναθηναϊκός, οι οπαδοί θα πλακώνονταν μεταξύ τους».

Στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που δεν τηρούνται: «Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και φαίνονται εκ του αποτελέσματος, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, τα μέτρα υπάρχουν, οι νόμοι υπάρχουν, απλώς δεν τηρούνται, δεν κοιτάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Συνέχεια βάζουμε κάποιες εξαιρέσεις και οι εξαιρέσεις μάλλον στο τέλος γίνονται ο νόμος».

Ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Φταίμε γενικά όλοι μας σε αυτό εδώ το φαινόμενο. Δεν πρέπει μόνο η πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο τα σωματεία και οι προέδροι των σωματείων αλλά όλοι μας. Φταίνε και οι γονείς αυτών των παιδιών, που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τέτοιες βίαιες πράξεις και δεν πηγαίνουν να τα αγκαλιάσουν. Κάτι λάθος κάνετε. Φταίμε όλοι σαν κοινωνία».