Φλωρίδης: Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή - Να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα έχουν συνέχεια έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Φλωρίδης: Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή - Να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους

Η δήλωση του υπουργού έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας να μεταβούν αύριο Τρίτη (12/12) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, όπου και θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

«Όλες οι προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν αποδόσει για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο. Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο κ. Φλωρίδης στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες των ιδιοκτητών των ομάδων».

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε, μεταξύ αλλων ότι «είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί. Πρέπει να ενωποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

«Κινούνται παράλληλα η εφαρμογή των μέτρων και η δικαστική έρευνα» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ υπογράμμισε ότι «η τοξικότητα δημιουργείται από δηλώσεις παραγόντων».

«Όσο προσπαθούν κάποιοι να ελέγξουν ΕΠΟ και διαιτησία τα πράγματα θα οδηγούν στη βία. Οι ομάδες είναι διαχρονικές ιδέες ενώ οι ιδιοκτήτες προσωρινοί».

Κλείνοντας, έκανε έκκληση να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, «η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ας κάνουν κι αυτοί που πρέπει τη δική τους».

Aύριο στον Άρειο Πάγο δύο υπουργοί

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την Τρίτη (12/12) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ώστε να προσκομίσουν στοιχεία.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί, θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Πηγή: Cnn.gr