Κυβέρνηση για το Ολυμπιακός - Μπάτσκα: «Δεν μπορεί να γίνει ματς με την Αστυνομία απ’ έξω»

Διευκρινήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη για το Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα και τα άλλα αθλήματα.  

Κυβέρνηση για το Ολυμπιακός - Μπάτσκα: «Δεν μπορεί να γίνει ματς με την Αστυνομία απ’ έξω»

Διευκρινήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για την εξαίρεση του Ολυμπιακός-Μπάτσκα, που θα είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό ματς χωρίς κόσμο.

«Η απάντηση βρίσκεται στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Για λόγους ασφαλείας προβλέπεται πλέον από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εξειδικευμένα μπορούμε πλέον να αποφασίζουμε κάτι τέτοιο. Είχαμε ένα τραγικό γεγονός, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας πει ότι μετά από λίγες μέρες μπορεί να γίνει ένας αγώνας του Ολυμπιακού με την αστυνομία να φυλά απέξω. Προέχει πάνω από όλα η ασφάλεια» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με το κλείσιμο των κερκίδων μόνο στη Super League κι όχι σε άλλα αθλήματα: «Θεωρούμε ότι τα επεισόδια επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα του βόλεϊ ό,τι συνέβη εκεί. Πολλές φορές οι οπαδοί που πάνε εκεί δεν έχουν καμία επαφή με το σπορ, δεν ξέρουν καν τι είναι το… φιλέ. Μεταφέρθηκε ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε. Στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, ενδιαφέρον, που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε οριακούς αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, χωρίς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να είχαμε την ίδια απόφαση στα άλλα αθλήματα».

Για τους αγώνες Κυπέλλου, είπε: «Για τους αγώνες Κυπέλλου πρέπει να γίνει σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο Αθλητισμού, όταν εμπλέκονται ομάδες της Super League 1».